Log in
Log in

Blog

Website Builder: alle tools die u nodig hebt voor een doe-het-zelf-websiteproject

Website Builder: alle tools die u nodig hebt voor een doe-het-zelf-websiteproject

Beginnen met een website kan een ontmoedigende taak lijken met zoveel beschikbare opties. Huur je een website-ontwikkelaar in? Kunt u het zelf doen? Hoeveel kost het? Hoelang zal het duren? Moet u leren coderen?


Laat deze vragen u er niet van weerhouden om te doen wat u nodig heeft. In 2021 wordt verwacht dat een bedrijf een website heeft; 30% van de consumenten zal een bedrijf niet eens overwegen als het er geen heeft.


Gelukkig is het voor u gemakkelijker dan ooit om een site voor uw bedrijf te bouwen met een websitebouwer.


Wat is een websitebouwer?


Voorbij zijn de dagen dat u een professionele webontwikkelaar met deskundige codeervaardigheden moest inhuren om een website te maken. Nu kunt u het allemaal zelf doen tegen lage kosten zonder voorafgaande kennis van hoe u er een moet bouwen.


Het ontwerpen van een site met een websitebouwer kan enkele uren tot weken duren, afhankelijk van hoe groot het project is. Als u snel iets nodig heeft, kunt u een website bouwen voordat u uw lunchpauze neemt. Voor grotere projecten kost het meer tijd, maar een websitebouwer is uitgerust met alle tools die je nodig hebt om het voor elkaar te krijgen.


Enkele voorbeelden van websitebouwers zijn WordPress, Joomla en de Yellowdesign-websitebouwer


Hieronder bespreken we de verschillende aspecten van websitebouwers die u helpen bij het maken van uw eigen site:


Tools voor het bouwen van websites


Websitebouwers komen met een overvloed aan tools om prachtige websites te maken. Door alle tools te combineren die u tot uw beschikking heeft, kunt u de website van uw dromen maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste elementen die u kunt gebruiken:




Sjablonen: een sjabloon is een vooraf ontworpen lay-out voor een website. Dit betekent dat u geen tijd hoeft te besteden aan het maken van uw eigen ontwerp of uitzoeken hoe u er een kunt coderen. U kunt eenvoudig een sjabloon kiezen die u bevalt, deze aanpassen met uw bedrijfskleuren en logo, en u heeft uw ontwerpset.


U kunt veel sjablonen op internet vinden, waarvan sommige gratis zijn, maar voor vele moet u betalen. Afhankelijk van uw webhost heeft u mogelijk toegang tot een volledige bibliotheek met sjablonen in uw websitebouwer. Yellowdesign Website Builder geeft u toegang tot meer dan 100 professioneel ontworpen sjablonen om het bouwen van uw website gemakkelijker te maken.


Widgets en sociaal: in een websitebouwer zoals WordPress zijn er tools die bekend staan als 'widgets'. In widget-ready thema's zijn er zijbalkgebieden aangewezen als widget-ready secties.


U kunt een widget toevoegen om specifieke functies op uw website uit te voeren, zoals recente berichten weergeven, een navigatiemenu maken, uw agenda weergeven en meer. Widgets zijn eenvoudig toe te voegen en kunnen eenvoudig naar de zijbalkgebieden in uw editor worden gesleept


U kunt ook gemakkelijk sociale knoppen aan uw webpagina's toevoegen wanneer u een websitebouwer gebruikt. Deze knoppen worden gebruikt om bezoekers naar uw verschillende social media pagina's te sturen. Hierdoor kunt u al uw pagina's verbinden en uw algehele bereik vergroten.


HTML- en CSS-bewerking: wanneer u een websitebouwer gebruikt, heeft u niet veel technische kennis nodig om ermee te werken. Als u echter enige kennis van HTML en CSS heeft, kunt u uw website een stap verder brengen en uw eigen aanpassingen toevoegen.


Door naar uw webpagina in uw editor te kijken, kunt u dingen zoals schuifregelaars, kolommen, afbeeldingen en al het andere toevoegen dat u nodig heeft door de code aan te passen. Raak echter niet in paniek als u de code niet kent, want het is niet nodig om een volledig functionele website te maken.


Interface met slepen en neerzetten


Een deel van de reden waarom u websites zo snel kunt bouwen, is dat veel van deze websites een slepen-en-neerzetten-systeem gebruiken.


Wat is een interface voor slepen en neerzetten?


Dit is wanneer u elementen van een website, zoals kopteksten, schuifregelaars, widgets en andere delen van een webpagina in uw builder kunt slepen en deze naar uw pagina kunt slepen om deze te ontwerpen. In plaats van elk element van uw webpagina te moeten coderen, kunt u gewoon zoeken naar wat u leuk vindt in de websitebouwer, erop klikken, het naar de gewenste plek op uw pagina slepen en neerzetten om het toe te voegen.


Zodra u de verschillende ontwerpelementen naar wens heeft, kunt u deze aanpassen met de kleuren en afbeeldingen van uw bedrijf om uw website precies zo te maken als u dat wilt.





Mobiele gereedheid


In 2016 kondigde Google Mobile-first Indexing aan, een stap die betekende dat mobielvriendelijke websites prominenter zouden verschijnen in de zoekresultaten van Google. Wat is een mobielvriendelijke website? Een mobiele website heeft een responsieve pagina-indeling die zich aanpast aan de grootte van het bezoekersscherm. Op deze manier hoeven bezoekers niet altijd verticaal of horizontaal te scrollen om al je informatie te zien.

De meeste websitebouwers worden geleverd met mobielvriendelijke, responsieve ontwerpsjablonen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het instellen van iets: het wordt allemaal voor u gedaan. Voordat u een websitebouwer kiest, moet u ervoor zorgen dat de functies mobiel gereed zijn en ja bij yellowdesign is dit zeker het geval, 94% van de mensen beoordeelt een website op zijn responsive webdesign, dus het is cruciaal om dit in uw websitebouwer op te nemen.


Voor wie zijn websitebouwers?


Websitebouwers kunnen door iedereen worden gebruikt. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en maken snel indrukwekkende sites. Van iemand die nog nooit een website heeft gemaakt tot een groot bedrijf dat een ingewikkelde website moet maken met meerdere pagina's, websitebouwers kunnen het allemaal aan.


U kunt bijvoorbeeld een websitebouwer gebruiken om uw site te ontwerpen als:


U maakt uw eerste website

Een websitebouwer is de perfecte startplaats voor iemand die nieuw is in de wereld van websites. U kunt snel een professioneel ontworpen website maken en al doende leren. Sjablonen maken het gemakkelijk om een ​​ontwerp te kiezen dat bij uw bedrijf past, en ze kunnen worden aangepast zodat u uw website precies zo kunt bouwen als u dat wilt.


Er zijn veel tools voor ontwerpen, marketing en posten. U hoeft alleen maar aan de slag te gaan!


U heeft geen kennis van codering


Het bouwen van een website kan er ontmoedigend uitzien, vooral als het erop lijkt dat je codeertalen zoals HTML en CSS moet leren. Gelukkig is dit niet het geval als je een websitebouwer gebruikt. Zoals we hierboven vermeldden, hebben websitebouwers de neiging om eenvoudige drag-and-drop-interfaces te gebruiken. Dit betekent dat u uw website kunt ontwerpen door op de elementen die u leuk vindt te klikken en ze op uw pagina neer te zetten.


Je hebt een klein budget

Als u een klein bedrijf heeft en de financiën krap zijn, is een website misschien het laatste waar u aan denkt. Vroeger was het ontwikkelen van een website duur, want als je niet wist hoe je moest coderen, moest je een ontwikkelaar inhuren. Het bouwen van een aangepaste website via een ontwikkelaar kan u gemakkelijk meer dan Euro 5.000 kosten, terwijl een websitebouwer u slechts een klein maandelijks bedrag zal kosten.


Een goede websitebouwer wordt geleverd met verschillende sjablonen waarmee u uw website kunt maken, en u hoeft geen bank te breken om deze te gebruiken. In de huidige tijd is het cruciaal om een website voor uw bedrijf te hebben, en voor mensen met een beperkt budget is een websitebouwer de juiste keuze.


Online websitebouwer

De meeste websitebouwers zijn online en de goede hebben de functies die we eerder hebben genoemd (interface voor slepen en neerzetten, een overvloed aan tools, mobiel reactievermogen en meer).


Een online websitebouwer werkt door in te loggen op uw hostingaccount en te klikken op de websitebouwer die bij het plan was inbegrepen of gekocht. De websitebouwer wordt geopend in een nieuw tabblad of venster in de browser die u gebruikt.


Vervolgens is het een kwestie van een sjabloon kiezen dat bij uw behoeften past en deze aanpassen aan de stijl van uw bedrijf. Voer alle inhoud, afbeeldingen en pagina's in die u nodig heeft voor uw website, voeg wat extra's toe met widgets en plaats uw website live door op Publiceren te klikken. Voilà, je bent klaar.


Hoewel u alleen kunt bewerken als u een internetverbinding heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over het uploaden van andere bestanden dan afbeeldingen, en heeft u maar één prijs om u zorgen over te maken: uw website-hostingplan.


Wat voor soort websites kun je bouwen met een websitebouwer?


Verschillende van de grootste bedrijven vertrouwen op websitebouwers om hun websites te maken, wat betekent dat u zich meer dan comfortabel zou moeten voelen om uw website ook met een website te maken.


Blog

De eenvoud van een websitebouwer betekent dat u snel een blog kunt maken en uw gedachten net zo snel bij de massa kunt krijgen. Meestal wil je voor een persoonlijke blog niet veel geld uitgeven aan het opzetten van een website, of helemaal niet. Websitebouwers zijn goedkoop en soms gratis, dus u kunt een professioneel ogende website opzetten waar mensen geïntrigeerd naar zullen kijken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.


Er zijn ook veel sjablonen waaruit u kunt kiezen die zich richten op uw inhoud, die perfect is om uw gedachten en ideeën te laten zien. Niet alleen dat, uw gedachten zullen niet ongehoord blijven, want veel websitebouwers en hostingplannen hebben manieren om u op te vallen, zoals SEO-tools of marketingtegoeden.



Bedrijfswebsite

Websitebouwers kunnen bedrijfssites in alle soorten en maten bouwen. Kies een sjabloon met een responsief ontwerp om ervoor te zorgen dat uw website er geweldig uitziet, ongeacht het apparaat dat iemand gebruikt om toegang te krijgen. Thema's zijn aanpasbaar, zodat u alle inhoud die u nodig heeft kunt toevoegen en er een kunt kiezen die zich richt op wat u belangrijk vindt, of dat nu tekst, producten of iets anders is.


Naarmate uw bedrijf groeit, kunt u doorgaan met het ontwikkelen van uw website zonder uw bestaande services te verstoren. Hoe comfortabeler u bent met websitetools, hoe comfortabeler u verschillende onderdelen aan uw website zult toevoegen.


Portfolio

Websitebouwers zijn een geweldige aanwinst om uw werk te laten zien. Er zijn tal van sjablonen en thema's die u kunt gebruiken die zich richten op uw afbeeldingen, samen met afbeeldingsgalerijen die u kunt instellen en uploaden naar uw volledige portfolio.


Bovendien kunt u populaire tools zoals schuifregelaars gebruiken om uw portfolio op een professionele manier op te maken die zeker de aandacht van al uw bezoekers zal trekken.


eCommerce-winkel

Wanneer u een websitebouwer gebruikt, kunt u eenvoudig een online winkel opzetten om uw goederen en diensten te verkopen. Gebruik de tools die voor u beschikbaar zijn om uw inventaris te beheren, verzending en belastingen in te stellen en betalingen te accepteren. Alles wat u nodig hebt om een online winkel te beheren, wordt u aangeboden wanneer u uw website maakt met een sitebouwer.


Nieuws website

Meer mensen dan ooit hebben toegang tot internet en het is al snel de beste plek geworden om het laatste nieuws te vinden over welk onderwerp u ook interesseert. Als je een soort nieuwskanaal wilt bouwen, is een website de juiste keuze, en een websitebouwer kan je snel op weg helpen.


U kunt een website bouwen die zich op inhoud richt, maar afbeeldingen laat zien wanneer dat nodig is. Stel uw website zo in dat bezoekers naar het laatste nieuws worden geleid voor welke niche u ook schrijft.


Conclusie

Een websitebouwer stelt u in staat om in korte tijd een volledig functionele, professioneel ontworpen website te bouwen voor een kleine prijs.


De voordelen van een websitebouwer zijn onder meer:


Eenvoud: iedereen kan een website bouwen; u heeft geen voorkennis van codering of webdesign nodig.


Kostenbesparend: websitebouwers zijn goedkoop, maar ze maken sites met een professioneel ontwerp. De meeste bouwers worden geleverd als een abonnementsservice.


Snel te bouwen: wanneer u een webdesigner inhuurt, kan het maanden duren om een website te bouwen, maar als u een websitebouwer gebruikt, kunt u binnen enkele uren een professionele website maken.


Responsief ontwerp: De meeste sjablonen en thema's voor het bouwen van websites hebben een responsief ontwerp, wat betekent dat uw site er geweldig uitziet, ongeacht het apparaat dat uw bezoekers gebruiken.

0 Reacties
Voeg reactie toe

Bij Yellowdesign kun je gebruik maken van ons website builder platform om jouw website, webshop, blog of funnel te creëren of te vernieuwen. Ervaar de kracht van ons platform en begin vandaag nog met het bouwen van jouw geweldige website.

© 2019 YELLOWDESIGN | Powered by Yellowdesign

Je winkelmandje is leeg Ga verder
Winkelmandje
Subtotaal:
Korting 
Korting 
Bekijk gegevens
- +
Uitverkocht